Редактор: Юлия Георгиева  Кадър 7/8 твКонституцията е общественият договор на нацията.

...
Редактор: Юлия Георгиева  Кадър 7/8 твКонституцията е общественият договор на нацията.
Коментари Харесай

Д-р Славов: Проектът за нова Конституция на ГЕРБ вместо да решава проблеми, създава нови

Редактор: Юлия Георгиева 

 

Кадър 7/8 тв

Конституцията е публичният контракт на нацията. В нея са отразени всички съществени полезности, правила, права и отговорности на българското общество. Нашата Конституция има места, които би трябвало да бъдат изменени, само че тя като цяло е демократична и в 80 % повтаря текстовете на други демократични страни. Но не става дума, че е нужно да се трансформират всички текстове, въпреки някои да могат да се редактират. Вчерашният план на ГЕРБ - 95% е копи пейст и то с неточности на съществуващите текстове в нашата Конституция. Това е камуфлаж. Конституцията би трябвало да се написа с присъединяване на всички заинтригувани страни. Премиерът няма право да предлага промени в този закон. А той прави промени и ги оповестява на хората като някакво решение на държавното управление, като някаква заповед. 

Това разяснява в ефира на 7/8 тв доктор по конституционно право Атанас Славов.

Когато става въпрос за смяна на главния закон в обществото, ние би трябвало да сме обезпокоени за рисковете, които следват. Новият проблем освен, че не взема решение проблемите ни, а отваря нови, уточни той. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР